Završen je projekt „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“

Nakon predstavljanja i odvijanja radionica u Panonskom drvnom centru kompetencija d.o.o., u sklopu projekta „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“, kojeg provodi Arheološki muzej Zagreb, a sufinanciran je od strane Europskog socijalnog fonda, ostvaren je i finalni cilj.

Podsjetimo se ciljeva projekta: Cilj projekta za mlade nezaposlene osobe od 15-25 godina jest osnaživanje 84 mlade osobe strukovnih zanimanja za tržište rada i to iz Vukovarsko – srijemske, Osječko – baranjske, Sisačko – moslavačke, Virovitičko – podravske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Kroz edukaciju te kreaciju inovativnih, umjetničkih proizvoda i upoznavanjem šest različitih muzejskih te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika i poduzetnika.

Pod mentorstvom Panonskog drvnog centra kompetencija d.o.o. izvršena je i kompletna izrada osmišljena dva nova proizvoda povezana sa jednim dijelom arheološkog postava Gradskog muzeja Virovitica. Novoizrađene proizvode, autoricu Sandu Štrković iz Virovitice je, uz stručnu podršku dizajnerica (Ana Armano Linta i Zrinka Nedeljković iz Zagreba), inspirirao je život Kelta, pa su tako izrađene povijesne ikone koje se slažu kao slagalice na drvenu kocku i lutku sa magnetima.

Svi novonastali inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji kulturne baštine njihovog kraja, bit će predstavljeni na izložbi u pet muzeja sudionika na projektu.

 
 
Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider
04. siječanj 2019.